Savaitės meniu
*** Tausojantis patiekalas – maistas, pagamintas maistines savybes tausojančiu gamybos būdu: virtas vandenyje ar garuose, troškintas, pagamintas konvekcinėje krosnelėje, keptas įvyniojus popieriuje ar folijoje.
2021 m. vasario mėn. 22 d. Pirmadienis
PUSRYČIAI. Kuskuso košė su sviestu 82% ir Pik Nik sūrio lazdelės, juoda arbata be cukraus .
PIETŪS. Špinatų sriuba su grietine 30%, juoda duona su saulėgrąžomis, netikras zuikis (veršiena, kiaulienos sprandinė)(tausojantys), raugintų kopūstų salotos su alyvuogių aliejumi.
VAKARIENĖ. Varškės-ryžių apkepas su trintomis avietėmis, ekologiškas jogurtas, kmynų arbata be cukraus, obuoliai.
2021 m. vasario mėn. 23 d. Antradienis
PUSRYČIAI. Grikių košė su sviestu 82%, ekologiška duona su trintomis uogomis, pienas, obuoliai.
PIETŪS. Trinta pupelių sriuba, juoda duona su sėklomis, Troškintos vištienos blauzdelės (tausojantys), Morkų- salierų salotos su alyvuogių aliejumi.
VAKARIENĖ. Ryžių su žuvimi (šamo) ir daržovių troškinys, ramunėlių arbata be cukraus.
2021bm. vasario mėn. 24 d. Trečiadienis
PUSRYČIAI. Penkių grūdų košė su sviestu 82%, ekologiška juoda duona su sviestu ir kiaušiniu, juoda arbata be cukraus, mandarinai.
PIETŪS. Žirnių sriuba , ekologiška juoda duona su saulėgrąžomis, kalakutienos zrazas (tausojantys), Aisbergo salotos su agurku, paprika, poru, alyvuogių aliejumi.
VAKARIENĖ. Varškės virtinukai su speltos miltais , sviestu 9% , jogurto padažas, kakava.
2021 m. vasario mėn. 25 d. Ketvirtadienis
PUSRYČIAI. Sorų košė, jogurtas 2,5%, kmynų arbata be cukraus, kriaušės.
PIETŪS. Agurkinė sriuba su grietine 30%, ekologiška juoda duona su saulėgrąžomis, virtų bulvių –mėsos apkepas su sviestu 82% ir grietine 30% (tausojantys), pomidorai.
VAKARIENĖ. Troškinti kopūstai su vištiena, juoda duona, ramunėlių arbata be cukraus.
2021 m. vasario mėn. 25 d. Penktadienis
PUSRYČIAI. Perlinių kruopų košė su pienu, grūdėta varškė, morkytės.
PIETŪS. Žiedinių kopūstų sriuba su grietine 30%, juoda duona su saulėgrąžomis, žuvies maltinis (tilapijos) (tausojantis), burokėlių-raugintų kopūstų salotos su alyvuogių aliejumi.
VAKARIENĖ. Pilno grūdo makaronai su daržovių padažu ( morkos, porai, pomidorai, paprika), kmynų arbata be cukraus.